Oportunităţi de perfecţionare oferite gratuit educatorilor şi învăţătorilor din judeţele Neamţ şi Iaşi

0

În lunile noiembrie şi decembrie se va desfăşura procedura de selecţie a candidaţilor în vederea constituirii unui grup-pilot cuprinzând 200 de cadre didactice din învăţământul  preprimar şi primar.  Acestea vor participa, timp de patru luni (ianuarie-aprilie 2012), la o sesiune de formare continuă în domeniul TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicării) in cadrul proiectului “Reţea interregională de formare în sistem e-learning a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar”. Prin această formare se urmăreşte ameliorarea competenţelor digitale ale beneficiarilor, prin accesul la forme moderne de comunicare, facilitate de platforma e-learning a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De asemenea, sesiunea de formare propusă oferă cadrelor didactice ce vor fi selectate o oportunitate de dezvoltare a portofoliului profesional.


Pentru fiecare cursant în parte participarea la această sesiune de formare prezintă două avantaje majore:  subvenţii în valoare de 400 de lei pe lună, care vor putea acoperi  cheltuielile de transport,  achiziţionarea unui PC şi a conexiunii la Internet necesare participării la sesiunea de formare, precum şi obţinerea unui atestat de formare continuă recunoscut de MECTS pe baza căruia participanţii acumulează 30 de credite profesionale transferabile. 

Programul-pilot se adresează, în mod deosebit, cadrelor didactice din judeţele Iaşi şi Neamţ cu deprinderi minime de utilizare a computerului şi a internetului, care nu au parcurs şi alte programe de formare  în sistem  e-learning subvenţionate din fonduri  europene şi nu au acumulat 90 de ECTS în ultimii 5 ani.

Proiectul „Reţea interregională de formare în sistem e-learning a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 este implementat  de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi  în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

Unul dintre principalele obiective ale acestui proiect, derulat în perioada 2010-2013, vizează dezvoltarea competenţelor profesionale a 1400 de educatori, institutori şi învăţători, prin participarea gratuită la un program acreditat de formare în sistem e-learning.

Detalii suplimentare despre proiect,  etapele şi criteriile de selecţie pot fi găsite pe pagina web a proiectului: www.rifse.uaic.ro

Persoană de contact pentru judeţul Neamţ:

Profesor Elena Preda,  inspector de istorie, email rifseneamt@gmail.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate