Interviu cu domnul consilier local Gheorghe Balan

16

Fiind la primul interviu, am sa va rog pentru inceput sa va prezentati sa va cunoasca si cititorii nostrii.

Ma numesc Gheorghe Balan, sunt un social democrat cu pedigree, in sensul ca eu sunt unul dintre oamenii naivi care cred in social-democratie si cred intr-o dezvoltare armonioasa si normala a tarii, si de ce nu, a orasului in care locuiesc. Am dorit sa fac politica in cadrul PSD considerand ca aici imi voi desfasura ideile si credinta  in care am fost nascut si cu care am fost crescut de-a lungul timpului. In 2004 m-am inscris in acest partid si de atunci, in conditiile in care acest partid s-a aflat in opozitie, merita, as putea spune eu , dumneavoastra stiti foarte bine si cetatenii orasului si ai Romaniei cunosc faptul ca si acest partid a facut foarte multe greseli. Nu uit baronii locali ai anilor 2004 care m-au revoltat si care m-au facut sa iau o atitudine normala, cetateneasca si sa imi aduc contributia dupa puterile mele, asa incat vocea mea sa fie auzita si sa fiu util intr-o anumita masura orasului in care traiesc.

In ce domeniu sunteti dumneavoastra util?

Sunt inginer in domeniul managementului industrial, din 1994 lucrez in domeniul gospodaririi comunale si locative, am avut ocazia sa cunosc aproape toate sectoarele de activitate care se ocupa de utilitati pentru aglomerarile urbane si incepand de la salubrizare, piete, producere si furnizare energie termica pentru incalzire si apa calda, producere si furnizare de apa potabila, canalizare s.a.m.d. Am considerat ca pot sa fiu util in consiliul local urbei in care traiesc pe aceste domenii de activitate.

Am inteles ca dumneavoastra sunteti in AGA la Apa Serv ?

Sunt in AGA la compania judeteana Apa Serv in consiliul director al Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara Apa Neamt si la Urban SA .

Am sa va intreb foarte direct pentru ca extraordinar de multi oameni ne intreaba si ne pun pe noi sa cercetam, de ce Piatra Neamt este unul  dintre orasele cu cel mai ridicat pret la apa din Romania ?

Sa stiti ca aceasta intrebare a devenit obsedanta pentru cetatenii orasului Piatra Neamt si eu consider ca ea merita sa fie dezvoltata intr-o maniera deloc subiectiva, adica realmente asa cum este ea de fapt. Costurile cu producerea si distribuirea apei potabile au fost cuprinse intr-un tarif de furnizare. Acest tarif de furnizare contine cheltuielile care se fac pentru producerea unui metru cub potabil de apa.

Pretul de cost cum ar veni , ca sa se inteleaga foarte clar ?

Tarif inseamna pe unitate de masura, este costul pe unitate de masura, asta se numeste tarif, adica pe un metru cub de apa potabila, adica o mie de litri de apa. Noi am facut un pret de cost care se cheama tarif. Acest tarif contine pe de o parte cheltuielile cu energie electrica care este preponderent, cheltuielile cu manopera, cheltuielile cu amortizarea mijloacelor fixe, alte cheltuieli. Eu le-am numit pe cele care ocupa un spatiu mai mare in acest tarif.

Dintre acestea, care cheltuiala ar fi principala ?

Energia electrica si manopera.

Stiti de unde este achizitionata energia electrica ?

Eu am lucrat in anul 2009 la Compania Judeteana Apa Serv ocupand  printre altele si functia de sef de servicu tehnic si am avut la indemana fundamentarea acestor tarife, de ce va spun asta, pentru ca in toata perioada din 1999 si pana in 2009 curentul electric a fost achizitionat de la E-ON . Ei bine, in aceste cheltuieli cu energia, energia electrica este preponderenta si aici  am avut o retinere in consiliul director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara care da avizul pentru marirea tarifelor, am avut oarece retineri in sensul ca eu am dorit sa repar fundamentarea tarifului pe metrul cub de apa potabila, intrucat de la fundamentarea fondurilor de coeziune si pana astazi au avut loc o serie de miscari, de ajustari ale cheltuielilor. Ce consider eu este faptul ca totusi aceste tarife, cu toate ca exista un memorandum cu Ministerul Mediului vis-a-vis de cresterea tarifelor in vederea asigurarii resurselor necesare ducerii la capat a proiectului pe fonduri de coeziune,  sunt totusi foarte mari, cum spuneati si dumneavoastra, sunt tarife undeva la limita superioara si populatia, mai ales in momentele astea de criza le suporta foarte greu si de aceea eu m-am abtinut de la votat pentru marirea acestor tarife, chiar daca unii s-au suparat. As dorit sa ajustam, sa aducem la adevar fiecare element de cheltuiala, energie electrica, manopera , amortizari din mijloace fixe, pentru ca am considerat ca cheltuielile care se fac actualmente, inclusiv cu amortizarea mijloacelor fixe, nu se fac tocmai rational. Sunt anumite cheltuieli cu birouri, s.a.m.d. colosale care ar trebui sa fie dirijate in investitii in reabilitara retelelor de apa, pentru ca noi avem pierderi foarte mari la nivelul orasului Piatra Neamt

Noi nu avem expertiza necesara in a ne da foarte mult cu parerea, dar stand de vorba cu cetatenii orasului Piatra Neamt si nu numai, am constatat de exemplu ca spitalul Piatra Neamt  la un moment dat, cumpara curentul de la E-ON prea scump, prea scump insemnand undeva la 600 lei /MW. Au iesit pe Bursa si in secunda 2 au renuntat la contractul cu E-ON si au trecut la un alt furnizor de unde au inceput sa ia cu 400lei/MW. Acelasi lucru se intampla, foarte curios de exemplu pe energia electrica la spitalele din Roman. Spitalul nou are un contract cu o firma preluata de Bursa la 400lei/MW spitalul vechi din Roman, care este alaturi, are pastrat contractul vechi cu E-ON la 600 lei/Mw, deci rezulta o diferenta de  undeva la 30-35% din pretul energiei care spuneti ca este preponderent in pretul de cost si care ar putea fi redus in secunda 2 cat este pe Bursa.

Eu nu am urmarit in ultimii ani, sunt membru AGA proaspat , insa va  promit ca voi avea in vedere acest lucru, nu stiu ce s-a intamplat din 2009 pana acum.

Cam toti  consumatorii de energie electrica care au renuntat la E-ON si au trecut la altceva de pe Bursa au obtinut o reducere de minim 28%, care este destul de importanta.

Este in atentia mea ca in desfasurarea mandatului pe care il am din partea Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamt sa ma documentez, sa verific componenta elementelor de tarif la Compania Judeteana Apa Serv si sa vad daca costurile pe care ei le platesc, energia electrica si cu celelalte elemente de tarifare sunt cele mai mici, sau daca exista abuzuri in ceea ce priveste achizitiile, atat ale energiei electrice cat si ale altor achizitii.

Va promit ca la prima discutie pe care o vom avea, voi veni cu aceasta lectie invatata, nu am decat sa ma informez ce se intampla la Compania Judeteana Apa Serv  vis a vis de consumul de energie, pentru ca deocamdata eu nici macar nu stiu de unde cumpara energie electrica Compania Judeteana Apa Serv la aceasta data . In ceea ce priveste insa manopera, am certitudinea ca acolo se vede cu ochiul liber, am certitudinea ca acolo era necesar ca odata cu implementarea programului ISPA  2002 sa se reduca cheltuielile cu forta de munca, nu stiu daca s-a intamplat asa, din exterior se vede ca au fost angajati oameni, dar nu pot sa ma pronunt in mod cert pana nu voi verifica daca  ISPA a solutionat problema fortei de munca sau nu . Al treilea element tarifar extrem de important sunt amortismentele. Si acolo vreau sa vad daca cheltuielile care s-au facut cu achizitia unor mijloace fixe , inlocuirea unor retele de apa sau cu alte cheltuieli cum ar fi modernizari ale spatiilor in care isi desfasoara activitatea compania, au fost facute cu maxima transparenta, cu maxima responsabilitate, si abia dupa ce am aruncat un ochi pe toate aceste cheltuieli sa ma pot pronunta daca este cazul sa marim sau este cazul sa lasam tariful pe metrul cub de apa asa cum este el acum sau corectat ca o  medie algebrica intre tariful de baza si ceea ce ne cere chipurile finantatorul pentru intretinerea proiectului .

Din informatiile pe care le avem noi, aceasta companie este oarecum pe un profit, dar tot din informatiile pe care le am pe surse si ce am mai discutat si noi cu oamenii, pierderile sunt fabuloase. Ce ne puteti spune despre aceste pierderi?

Intr-o prima interventie in AGA la Compania Judeteana Apa Serv am avut in vedere acest lucru, am solicitat o informare din partea conducerii actuale sa prezinte o dinamica a pierderilor de apa si  in ce fel aceste pierderi de apa nu au influentat in mod negativ exercitiul financiar al societatii, pentru ca in mod normal sa lucrezi cu pierderi substantiale asa cum se intampla la companie, ar conduce in mod implicit la un exercitiu financiar negativ, ori daca acest exercitiu este pozitiv inseamna ca ceva se intampla acolo. Nu cumva tocmai tarifele sunt cele care acopera aceste pierderi?! Si noi nu putem ascunde la infinit faptul ca exista aceste pierderi, ele sunt de altfel publice, pentru ca astea se raporteaza prin obligatiile de licenta.

Sunt publice putin mai tehnic. Real, cam in ce procent se incadreaza aceste pierderi?  

Eu cred ca ele depasesc 50% din apa captata si achitata la Apele Romane.

Deci sa intelegem ca pierderile de 50%, in final, sunt decontate de populatie.

Aceste pierderi sunt incluse in tarif, sunt ascunse cum spuneam in tarif. Toate companiile care produc apa potabila au pierderi, pentru ca este foarte greu sa gestionezi, sa monitorizezi aceste pierderi, insa ele trebuie sa se mentina intre anumite limite rezonabile, asa incat sa fie ferit utilizatorul sa plateasca la infinit niste pierderi, iar de aici rezulta necesitatea unor modernizari,  necesitatea unor inlocuiri de conducte de retele de apa. Aici eu cred ca imi voi putea spune cuvantul in consiliul local pentru a ne axa pe atragerea de fonduri pentru inlocuirea retelelor de apa potabila. Este incorect si neprofesional ca aglomerarile urbane sa cheltuiasca bani la infinit cu lucruri aproape inutile. Trebuie sa facem eforturi deosebite pentru a ne inlocui retelele de apa, pentru ca apa este de stricta necesitate pentru cetateni. Orasul Piatra Neamt are o apa de cea mai buna calitate din subteranul de la Vaduri si aici este inca de continuat cu gasirea de solutii pentru inlocuirea completa a furnizarii apei din lacul Batca Doamnei si utilizarea pentru uzul populatiei doar a apei din subteran care este de cea mai buna calitate.

O alta intrebare pe care am sa v-o pun tot asa din punctul de vedere al omului simplu de pe strada care nu cunoaste tot acest mecanism. Eu ma intreb simplu. Daca apa pleaca de la o statie de epurare, presupun, pe tot acest drum pana la mine acasa la robinet, are o pierdere de 50%.Aceasta pierdere de 50% inseamna ca apa pe undeva iese din aceste conducte. Prin aceste fisuri nu pot intra si alte elemente in conducta din exerior , factori care sa influenteze, sa vicieze calitatea apei de la sursa pana la robinet?

Intrebarea este tehnica si este corecta. In momentul in care presiunea din exterior a agentului infestator este mai mare decat presiunea din conducta, aceste elemente straine care pot aduce tot felul de boli si care pot strica calitatea organoleptica a apei pot interveni, insa la capat de retea, pe fiecare retea exista niste sonde, niste puncte din care se colecteaza apa, se duce la laborator si se analizeaza calitatile ei organoleptice si calitatile legate de compozitia ei. Deci exista acest pericol, daca nu surse de infectii, atunci cel putin elemente mecanice, pietre si asa mai departe. Pot interveni in aceste conducte. Deci riscul ca o apa sa nu fie de calitate in conditiile in care conductele sunt degradate, este foarte mare. Pe langa pierderi se adauga si riscurile legate de protectia  sanitara, protectia omului, de aceea este cu atat mai imperios necesar ca inlocuirea acestor conducte sa se faca cat mai repede posibil, este nevoie sa gasim resursele necesare , sa renuntam la alte investitii inutile si sa ne asiguram apa cea de toate zilele la calitatea si la pretul real al acesteia.

Eu am sa va mai intreb inca odata, acum explicandu-mi care este circuitul apei, devin si mai intrigat. Deci, apa se scoate din pamant, i se pune putin clor si este trimisa la mine acasa. De ce este totusi pretul mai mare decat in alte orase unde nu au sursa de apa, o aduc de nu stiu unde , o pompeaza, o filtreaza…

Si la noi apa se pompeaza, este extrasa din subteran cu ajutorul unor pompe submersibile, se trateaza si se trimite la consumator prin aceste conducte. Pe dumneavoastra va revolta faptul ca pretul este mare si pe mine ma revolta acelasi fapt, ca pretul este mare..

Atunci am sa va spun si mai pragmatic. Apa are aceeasi formula chimica din totdeauna. De ce comparativ cu pretul in euro, acest pret creste de la o perioada la alta, tinand cont ca , conductele sunt din ce in ce mai proaste, serviciile sunt teoretic de o calitate din ce in ce mai   proasta, de ce pretul creste continuu?

Cei de la companie motiveaza ca aceasta crestere a tarifului pe metrul cub de apa este conditionat de finantarea proiectului fondului de coeziune . De ce cheltuielile in tariful de baza nu se reaseaza dupa ce cheltuielile cu forta de munca? Ar fi trebuit sa scada ca urmare a implementari proiectului ISPA 2002 , de ce nu se achizitioneaza energie electrica pe Bursa ca sa reduc cheltuiala cu energie electrica, de ce nu fac cele mai rationale si mai profesionale investitii avand ca sursa amortismentele, asa incat tariful de baza sa scada, chiar daca eu, motivat pe implementarea unui nou proiect, cresc valoarea tarifului  peste tariful de baza, iar la sfarsit sa adun plus cu minus si sa imi dea un tarif rezonabil pe care sa il poata suporta populatia orasului Piatra Neamt.

Ceea ce ne-ati explicat este foarte logic. Credeti ca veti putea trece peste toate interesele care capuseaza aceasta companie ca in final cetateanul sa plateasca un pret real pe ceea ce consuma?

Deocamdata eu nu pot sa spun ca cineva capuseaza, este ceea ce se vede din exterior, am obligatia sa vad lucrurile in mod profesional, echidistant, si nu pot sa spun decat ca voi analiza cu maxim interes si echidistanta ceea ce se intampla vis a vis de aceste tarife, asa incat sa ajungem ca cetatenii orasului Piatra Neamt si a judetului Neamt sa plateasca tariful real. De altfel si in consiliul local, in momentul in care s-a pus problema alegerii unui reprezentant al orasului Piatra Neamt in AGA la Apa Serv , am fost acela care mi-am oferit serviciul meu de a intra acolo, intrucat am considerat ca prin faptul ca am acumulat o oarecare experienta in acest domeniu, as putea sa fiu util cetatenilor din orasul Piatra Neamt si sa fac un serviciu real, si nu sa intru acolo in mod politic, pentru ca in momentul in care intrii politic, esti nevoit sa faci compromisuri. Eu sunt unul dintre oamenii care nu cred in “diplomatia” politicienilor, sunt un om care considera ca in acest domeniu, a fi diplomat nu inseamna a purta o geanta in mana, iar eu nu sunt unul din acei oameni, sunt un om credincios profesiei mele si de aceea si rog pe cetatenii orasului Piatra Neamt sa aiba incredere ca voi face tot ce pot ca ei sa beneficieze de servicii cat mai bune, la un pret de cost real.

Va multumim frumos si va promitem ca o sa stam pe capul dumneavoastra, sa va intrebam periodic ce mai este cu apa, pentru ca este un subiect foarte discutat in Piatra Neamt. Ma mira foarte mult ca cei de la compania de apa si cei de la primarie nu vor efectiv sa comunice transparent cu cetatenii, sa le explice de la ce revine fiecare leu, de la ce vin pierderile si asa mai departe.

Si eu va voi sta la dispozitie inclusiv cu ceea ce se numeste implementarea proiectului fondului de coeziune, adica dezvoltarea infrastructurii de apa in judetul Neamt, proiect care iata a inceput sa porneasca la drum si pe care il am cu tot interesul in vizor, asa incat acest proiect sa aiba la sfarsit eficienta care a fost scontata .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
16 Comentarii
  1. ion spune

    Domnule Balan spuneti totusi si cate tractoare de marfa (tevi ,metal,caramizi)au intrat in casa din ALEXANDRU CEL BUN in perioada cand erati la Aqua Calor director ,sa stie lumea , sau aia nu se pune.Aveti si filme facute .Ce repede uitati.Adevarul e ca sunteti aceeasi oameni care vreti sa puneti mana pe putere, cu randul , si odata ajunsi ,dupa ce atacati cu inversunare pe cei care sunt la conducere si primiti osul incepe distractia .Pai de, in campanie se fac multe datorii care apoi se platesc .Se schimba firmele de unde se iau materialele deci vor fi cele de acum patru ani ,se schimba firmele cu care se fac diverse lucrari la fel ca acum patru ani deci in consecinta daca domnul TARATA vrea sa faca treaba ar trebui sa stie cu cine se aliaza sau ce oameni incerca sa-i castige atentia.

    1. vasile spune

      Nu stiu unde s-au pornit tractoarele, insa va asigur ca au ajuns la…Baratca.Avem si filme facute.

    2. ileana spune

      ADMIN : CENZURAT – IDENTITATI MULTIPLE

  2. Elisabeta Salanderescu spune

    Succes in lupta cu bransamentele ilegale! Mai ales ca gurile rele dar bine informate sustin ca domnul balan poseda unul!

    1. vasile spune

      Draga Elisabeta Luminita Salamderescu
      E posibil ca dupa atatea imbarligaturi cate v-au napadit cerebelul, sa incepeti a inghiti nemestecat.Altfel nu-mi explic , cum de o securista ca d-stra lanseaza astfel de diversiuni , foarte usor de demontat.
      Transmiteti papagalului care va umezeste-n ureche ,faptul ca bransamentul la care se refera si care a fost executat chiar de el, pe vremea cand imi umezea si mie urechile, a fost desfiintat inca din 2003 pe motiv ca nu avea presiune.

  3. Robert V spune

    Va urez succes Domnule Balan si sper sa aduceti lucrurile macar cit de cit pe drumul cel bun prin munca dvs, in comparatie cu acesti P-dl isti care au capusat,au distrus si au furat cam tot orasul si nu numai.

  4. Florin Constantin Roca spune

    Felicit pe d-ul Gheorghe Balan pentru profesinalism si sper sa reuseasca sa faca publice hotiile de la Apa-Serv unde in primul rand sunt prea multi directori,Gudir general,Movila tehnic,mai e unul economic si inca unul care nu stiu exact cu ce se mai ocupa formal ca practic ei sunt pusi politic de Pinalti acolo incaseaza salarii garse de la 8000 lei in jos si asta pentru a semna doar niste hartii plimbate de vreo 3 secretare ca treaba e facuta tot de functionarii din nivelurile inferioare,apoi masini pentru a transporta pe acesti indivizi iar noi platim dublu metru cub de apa fata de Iasi.Cunosc situatia de acolo foarte bine deoarece am cunostinte despre mai multe cazuri semnalate de populatie iar unul dintre ele este cam asa.Se deplaseaza o comisie de la Apa/Serv in teritoriu formata din 2 muncitori si o persoana de pe la birou monteaza contorul la punctul respectiv dupa 2 luni se deplaseaza iar dupa amenintari in prealabil a consumatorului acesta cedeaza echipajul ridica contorul spre verificare dar nemontand altul in loc lasand consumatorul fara apa aproximativ 6 luni si fara contorul proprietate personala.In urma sesizarilor la Politie ca la conducere au fost in zadar tot nu primeste contorul sau contavaloarea acestuia dar conducerea admite incheierea unui nou contract montant un contor nou iar ulterior emite o factura imensa de aproximativ 4500 lei.Dupa 2 ani in urma sesizarii Prchetului si o nou sesizare catre conducerea Apa/Serv se returneaza contorul proprietate personala distrus ,el fiind ridicat spre verificare si era in stare de functionare actualmente consumatorul denunta factura ilegala si cere despagubiri pentru contorul distrus.Cam asa functioneaza Apa-Serv cu abuzuri,ignorand legislatia in viguare si sustinad coruptia in interiorul companiei deoare au fost sesizate bransari ilegale efectuate de angajati ai Apa-Serv iar conducerea nu a luat nici o masura impotriva celor vinovati iar in final noi platim tariful exorbitant in conditiile in care noi avem apa de foarte buna calitate si foarte aproape iar in pierderile de 50% sunt si foarte multe bransari ilegale efectuate de angajatii Apa-Serv care primesc sume de bani in interes personal.Apa-Serv nu-si executa atributiile in contextul unui nou consumator care depune o cerere de bransare la conducta de apa potabila publica ,cei care nu platesc mita nu beneficiaza de bransare promta care legal ar fi in intervalul a maxim 3 luni dar cunosc cazuri de peste un an unde sunt ignorati acei cetateni care nu sunt portocalii sau nu platesc mita si asta in cazul in care conducta trece prin fata porti nefiind necesare alte investiti din parte companiei care oricum nu le suporta.Atunci ne punem intrebarea logica la ce ne este folositor noua cetatenilor armata de directori si directorasi,sumedenia de secretare si birocrati ca veti avea surpriza sa vedeti ca practic muncitori in teren nu sunt foarte multi ci birocratii sunt majoritari fapt total gresit intr-o economie de piata si a unui management eficient.D-le Balan as aprecia daca ve-ti propune cateva masuri de profitabilitate si propun sa incepeti cu 25 % reducere de birocrati,identificarea bransamentelor ilegale si sesizarea Parchetului si Politiei pentru investigarea celor corupti si veti avea surpriza ca filiera duce la directorul Movila care este sef peste Ailenei apoi Horhogea si implicit cei din teren.

  5. Emlian spune

    Interesant punct de vedere a acestui domn consilier local. Pacat ca reprezinta un partid plin de corupti, tradatori si lichele care, ascunzandu-se in spatele acestor oameni, nu fac decat sa fure ce mai e de furat prin oras si judet. As fi apreciat mult mai mult si cred ca sunt multi in asentimentul meu, daca acest inginer devenea un consilier independent. Fiind un social – democrat – liberal – conservator – progresist mi-e greu sa cred ca va putea face ceva

  6. Maria spune

    Este cel mai interesant interviu de pana acum.Se vede ca acest domn este foarte documentat si pregatit in domeniul de activitate de care vorbeste.Am vizionat inregistrarile sedintelor C.L si admir modul in care acest domn isi expune si sustine parerile,nelasandu-se influientat in niciun fel de unii membri cu „vechime” in Consiliu.Sunt convinsa ca va reprezenta cu cinste interesele noastre,chiar daca „cu o floare nu se face primavara”.E nevoie de multi ca d-lui.Succes si …tupeu!

  7. cris99 spune

    Din pacate profesionisti ca d-lui nu au acces la butoane din cauza politrucilor.Si eu l-am cunoscut.Un om cu care ai ce vorbi in orice domeniu.

  8. x spune

    1.Innainte de 89 cind erau aceleasi probleme o echipa din specialisti din mai multe intreprideri din oras au facut o verificare la aceasta companie,Prima constatare a fost ca daca toate pompele lor ar fi functionat 24 de ore din 24 la capacitate maxima nu ar fi putut aduce in oras atita apa cita era facturata la plata(comisia sa desfiintat imediat) 2.Cita apa se consuma si cita se factureaza la societatile comerciale prietene din oras?(stadion municipal si multe alte firme private-cunosc intimplator citeva care niciodata nu au platit vreun metru de apa) 3.Toate apometrele se verifica si regleaza la un atelier al lor(citi litri are un metru cub pentru prostime si citi pentru baietii destepti?)4.La ce trebuie purtator de cuvint la apaserv,printre altele?,dimineata pina la ceremonia cafelei nu ai unde intra prin birouri,dupa poti sa tragi cu pusca ca nu nimeresti pe nimeni

  9. Silviu spune

    Lasa-ne coane Balane ca ai mai lucrat la Apa Serv . Ia sa ne spui matale cum se fura in 2009 la Apa Serv si care sunt firmele care capusau societatea in 2008-2009 si dupa aia mai vorbim .

  10. S.V. spune

    Il cunosc de 10 ani pe Gheorghe Balan e un profesionist si un tipicar dar cu tot respectul pentru el nu are ce face de unul singur nu va urni bolovanul PDL de pe lada cu bani de la compania de apa.

  11. Marius spune

    Frate !!!!!!!!!!! 50% pierderi inseamna ca de asta platim noi dublu pentru ca platim si pierderile .
    La atata amar de apa potabila pierduta inseamna ca la Piatra Neamt s-a descoperit cum sa se mute panza freatica dintr-un loc in altul .

  12. A.Manzat spune

    Succes il lupta cu interesele lui Pinalti de la Apa Serv cineva ar trebui daca nu rapune acesti hoti macar sa faca publice hotiile de la aceasta firma care a ajuns o afacere de partid .

  13. AVOCAT spune

    Nu am mai comentat de mult dar nu ma pot abtine.
    Habar nu am cine este acest domn consilier dar are dreptate in totalitate si e clar ca in sfarsit cineva stie ce vorbeste la primaria din Piatra .
    Felicitari pentru articol .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate